Over Eveline Folkerts

​Achtergrond

Mijn naam is Eveline Folkerts (1979). Ik ben in 2004 afgestudeerd in klinische-en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht en behaalde tevens toen de aantekening sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2011 rondde ik de 2 jarige postmasteropleiding tot Gezondheidspsycholoog af. Ik ben SCAS gecertificeerd en geaccrediteerd  SPORTPSYCHOLOOG VSPN®, Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-geregistreerd)Cognitief gedragstherapeut VGCT, EMDR therapeut, hartcoherentie therapeut en SpotlightPROFILE practioner.

 

Ik ben van jongsaf aan gedreven geweest door sport. Tennis, judo, zwemmen, hockey zijn sporten geweest die ik heb beoefend.  Ik heb zelf jarenlang op hoog niveau getennist, waaronder 2 jaar in Amerika. Ik weet daarom als geen ander wat je als (top)sporter doormaakt. Daarnaast heb ik gewerkt als KNLTB tennisleraar. Momenteel tennis ik nog steeds op landelijk subtopniveau en beoefen ik graag andere sporten zoals hockey, skiën, windsurfen, en wakeboarden.

 

Werkwijze

Mijn passie is om mensen het beste uit zichzelf te laten halen. Mijn kwaliteit is om snel tot de kern te komen en mensen in beweging te krijgen. Mijn werkwijze is inzichtgevend en oplossingsgericht en kenmerkt zich door openheid, betrokkenheid, integriteit, doelgerichtheid, optimisme en vakbekwaamheid.

 

Samenwerking 

In de functie van Expert Prestatiegedrag werk ik samen met het NOC*NSF richting de Olympsiche en Paralympische Spelen in Parijs. Ik werk samen met Rotterdam Topsport, Den Haag Topsport, het CTO Metropool Rotterdam-Den Haag-Dordrecht, SMA en diverse sportclubs en sportbonden. Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN), de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt), de Landelijke Vereneniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP) en Stichting 1np.

Sportpsycholoog Eveline Folkerts