Workshops

Naast Individuele mentale training en mentale training voor teams zijn er ook verschillende mogelijkheden voor de inhoud van een lezing of cursus over mentale training voor sporters, coaches of ouders. Je kan hierbij denken aan:

 

  • Introductielezing (1,5 uur): Goede mogelijkheid om een grotere groep sporters of coaches te laten kennismaken met de inhoud van mentale training. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen worden verschillende mentale vaardigheden behandeld en wordt uitgelegd hoe een mentale training eruit ziet. Hierin kunnen diverse thema's aan bod komen. 
  • Ouderbegeleiding (1,5 uur): Een interactieve lezing over hoe ouders hun kind het beste kunnen begeleiden tijdens (top)sportbeoefening. Vragen als wat moet je zeker doen als ouder en wat kun je beter niet doen komt ter sprake. Wat is belangrijk voor een kind op mentaal vlak?
  • Workshop Effectief coachen (1,5 uur); Een interactieve lezing over wat effectief coachen is en hoe je als coach het beste om kan gaan met jouw spelers en hun ouders.
  • Workshop Klinische problematiek in de sport (3 uur): Workshop voor coaches, experts, sportpsychologen over het herkennen en signaleren van (sub)klinische problematiek bij sporters en hoe je daar mee omgaat.
  • ​Workshop Coachen op gedragsverandering (3 uur): Een interactieve workshop over hoe je als coach gedrag kan beinvloeden en blokkades kan doorbreken bij je sporters.
  • Cursus Mentale training voor groepen (5 bijeenkomsten van 2-3 uur); het doorlopen van het mentale trainingsprogramma met een groep sporters. Is vergelijkbaar met de individuele mentale training, alleen dan met een groep. Is ideaal voor jeugdige sporters of selectieteams die kennis willen maken met de inhoud van mentale training.
  • Gerichte workshops (2-3 uur): Een praktische en interactieve workshop gericht op één of enkele aspecten van de mentale training. Mentale vaardigheden die aan bod kunnen komen zijn o.a. motivatie & doelen, omgaan met wedstrijdspanning, zelfvertrouwen en zelfspraak, visualiseren, aandacht & concentratietraining.
  • Spotlight Profile (4 uur). Aan de hand van het teamprofiel wordt inzichtelijk gemaakt wat ieders prestatievoorkeuren zijn, wat de kwaliteiten zijn binnen het team en welke valkuilen er kunnen heersen. Het doel is om kwaliteiten optimaal te benutten en aanpassingsvermogen te ontwikkelen om zo als team optimaal te kunnen leren presteren onder druk.  

 

Voor vragen omtrent de inhoud van een introductielezing, workshop of cursus neem dan vrijblijvend contact op. Alles kan op maat gemaakt worden.

mentale training & begeleiding handbal